2 jonge Groningse studenten hadden geen zin in een saaie bijbaan. Bovendien hadden ze behoefte aan een gezondere hap dan elke dag weer shoarma tussen het studeren door. Het idee van Rå borrelde bij hen op en al snel werd Rå økologisk salatbar werkelijkheid. Sinds kort hebben ze de deuren geopend in de leuke Oude Kijk in Het Jatstraat. We gingen langs bij deze ‘rauwe’ Scandinavische hotspot.

Rå is net open en het loopt er al storm. Logisch vinden wij. Want een saladebar was er nog niet in Groningen. Een gezonde hotspot kan de stad dus wel gebruiken. Rå is dus opgericht door 2 studenten. Beide gefascineerd door Scandinavië door hun Scandinavische achtergrond. Dit zie je van buiten al terug. Echt een Scandinavisch interieur. Alles is wit, daardoor is het pand ook erg licht. Her en der is wat gewerkt met planten en wat hout. Bij binnenkomst stuit je gelijk op de gezonde hoek. Dé saladebar. Daar kun je niet omheen en lokt behoorlijk. Eerst kijken we even rustig verder. Boven en beneden zijn er plekken waar je rustig kan zitten. We nemen even plaats en beginnen met een goed kopje koffie van het biologische merk Earth. Biologisch én vegan. Niet slecht dus!

BIOLOGISCH GENIETEN IN EEN HEMEL WITTE SETTING

De naam zegt het al. Alles bij Rå is biologisch. Veelal van de producten wordt van de markt gehaald. Verser kan dus eigenlijk niet. Het idee is dat je zelf helemaal je eigen salade samen kan stellen. Je kan kiezen uit verschillende soorten sla, quinoa en bijvoorbeeld noedels. Daar kies je een aantal groentes bij en wat andere heerlijke toppings zoals noten. Je kunt kiezen uit verschillende formaten. Dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Om het compleet te maken en helemaal op de gezonde tour te gaan, maakt een vers gemaakt sapje het helemaal af. Deze studenten weten wel wat gezond is.We stelden zelf een salade samen naar eigen voorkeur. Een salade met een twist. Dit niet zonder wat tips, want je slaat geheid dicht van de keuzestress. Maar hier werden wij erg vrolijk van. Het is duidelijk: wij zijn in ieder geval blij met zo’n gezonde hotspot in de stad!

Rå bowls & juices
Oude Kijk in Het Jatstraat 59, Groningen
rabowls.com

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders