Het Rotterdamse Rave Festival verhuist van het Lloyd Multiplein naar het rauwe RDM-terrein. Daarmee wordt een langgekoesterde wens van de organisatie werkelijkheid. Het grote technofestival is hiermee het enige, Rotterdamse dance event dat deze zomer een buitenfestival aanbiedt op een dergelijk industrieel haventerrein.

Voor de organisatoren is de verhuizing van het internationaal geroemde technofestival naar het RDM-terrein in het Rotterdamse havengebied een droom die uit komt. De omgeving is industrieel en typisch Rotterdams en sluit daarmee naadloos aan bij het concept van het festival. Voorheen moesten containers het gevoel van de haven versterken. Dat is nu niet meer nodig.

Karim Soliman, organisator Rotterdam Rave Festival 2019: “Veel mensen associëren een zomers muziekfestival met blijheid in een park of bos. Rotterdam Rave is een underground technofestival waar een rauw haventerrein past bij de industriële sound die we neerzetten. De muziek van lokale en internationale techno-helden, de loodsen, het haventerrein en de Maas: alles komt perfect samen.”

MAAS, HAVEN EN LOODS NIEUW DECOR ROTTERDAMSE RAVE

Het Rotterdam Rave Festival 2019, dat op 17 augustus plaats vindt, heeft straks drie podia: twee in verschillende loodsen en één erbuiten. De grote en legendarische techno-tent – de grootste evenemententent die Rotterdam kent – wordt vervangen door een enorme loods die op het terrein staat. Het buitenpodium is pal aan de kade en heeft de Rotterdamse haven en de Maas als decor.

De line-up bestaat evenals eerdere edities uit Rotterdamse helden en de grootste dj’s uit de internationale techno-scene. Dit jaar zijn onder andere Rotterdammers Michel de Hey, Secret Cinema, Stranger en ROD aanwezig. ROD, een alias van Benny Rodrigues, zal een speciale 90’s classic set spelen. Daarnaast staan onder andere (inter)nationale helden Ben Klock, Dax J en Reinier Zonneveld op de line-up. Het volledige programma staat op de site en social mediakanalen van Rotterdam Rave Festival.

Rotterdam Rave Festival
Wanneer:
17 augustus
Waar: RDM-terrein, Rotterdam
Info: rotterdamravefestival.com

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!