Salmagundi’s is te vinden aan de Oosterhamrikkade te Groningen. En wij kunnen je vertellen dat je dit leuke plekje niet mag missen. Al is het alleen maar vanwege het bijzondere concept. Een verrassend ingerichte lunchroom, waarbij de verrassing vooral schuilt in de mix van industrieel, retro en hergebruik.

En tegelijkertijd een store met authentieke meubels en accessoires (momenteel ‘under construction’). De eigenaar zelf zegt: ze vormen een clan samen met mensen voor wie het leven niet altijd makkelijk is. Daar wilden we wel even meer over weten, dus we gingen langs!

Bij binnenkomst is het interieur gelijk pakkend. Het is verdeeld in meerdere delen, een restaurant en een winkel met een werkplaats. Vintage meubels, ook zelfgemaakt, lampen en schilderijtjes. Je kijkt je ogen uit. Allemaal eyecatchers die je gelijk wel mee zou willen nemen.

Tussen het struinen door, kan je even plaats nemen in het restaurant voor een bak koffie of een goede lunch van de kaart. De kaart heeft een Arabisch tintje en dat hebben we niet veel in Groningen. De prijzen zijn laag dus dat maakt het extra leuk. En niet te vergeten de persoonlijke aandacht…

POP-UP STORE MET GEVOEL

Elke vrijdagavond is deze leuke tent open voor een daghap. Een vaste prijs van 12,50 voor het hoofdgerecht. Er is geen menukeuze, maar je kunt wel kiezen tussen vegetarisch en niet-vegetarisch. Hiervoor worden iedere week verschillende koks ingehuurd die in de keuken samenwerken met mensen met een bijzonder verhaal. Wij werden geholpen door Mahmoud. Een Syrische vluchteling die banketbakker en kok was in Syrië. Je merkt dat hij bekend is met de Arabische keuken.

Wij kregen een bord met allemaal Oosterse heerlijkheden geserveerd. Een kruidige couscous, een moes van tuinbonen en de meest malse kippendij die we ooit hebben geproefd. In de open keuken staat alles uitgestald in prachtige gekleurde schalen. Hier wil je ook gewoon even blijven eten. Het interieur, het eten en het mooie concept, maakt het tot een prachtig geheel. Salmagundi’s is wat ons betreft een toevoeging in de stad.

TIP: Na het meubelshoppen een heerlijke daghap op vrijdagavond? Reserveer dan even van tevoren!

Eetcafé Salmagundi’s
Oosterhamrikkade 8c, Groningen
salmagundi-living.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!