The Streetfood Club in Utrecht zit gevestigd aan de Janskerkhof en staat bekend om z’n uitgesproken interieur, heerlijke cocktails én natuurlijk om de streetfood bites die ze er serveren. Van Mexico tot Bangkok; alles staat op de kaart. Overdag kan je bij The Streetfood Club je er terecht voor het all-day brunch menu (denk: acaï bowls, poké bowls, salades, sandwiches, wafels en streetfood hapjes), ’s avonds voor hun uitgebreide dinerkaart.

Na het diner gaan de gordijntjes dicht en transformeert de lange cocktailruimte met indrukwekkende cocktailbar in een hiphop lounge met jonglerende barmannen, knetterende cocktails en old school hiphop. En reken maar dat daar gedanst wordt.

THE STREETFOOD CLUB UTRECHT: STREETFOOD, COCKTAILS & HIPHOP
THE STREETFOOD CLUB UTRECHT: STREETFOOD, COCKTAILS & HIPHOP
THE STREETFOOD CLUB UTRECHT: STREETFOOD, COCKTAILS & HIPHOP

EIGENAREN

Eigenaren Joost en Wes (ook bekend van Ruby Rose en de Rum Club in Utrecht) van The Streetfood Club hebben de prachtige art deco elementen die in het gebouw aanwezig zijn omringd met alles waarvan je zin krijgt om op vakantie te gaan (of het gevoel krijgt dat je dat al een beetje bent): tropische vogels en planten (héél veel planten) die het prachtige dak van meer dan 100 jaar oud extra benadrukken, kekke printjes op ieder stukje meubilair, knalroze muren, bamboe stoelen en barkrukken, een leestafel waar plantjes uit groeien, posters waarop tropische diersoorten zijn afgebeeld en behang waardoor je je even in de jungle waant. Met op de tafeltjes een vaasje met pauwenveertje erin.

THE STREETFOOD CLUB UTRECHT: STREETFOOD, COCKTAILS & HIPHOP
THE STREETFOOD CLUB UTRECHT: STREETFOOD, COCKTAILS & HIPHOP
THE STREETFOOD CLUB UTRECHT: STREETFOOD, COCKTAILS & HIPHOP

THE STREETFOOD CLUB UTRECHT MENU: ZUID-AMERIKAANSE EN AZIATISCHE BITES

Als je drie rondjes hebt gelopen en denkt dat je alles gezien hebt, sla dan de menukaart maar even open. Alles komt voorbij: van een pittige papayasalade en aubergine met za’atar, verse vijg en harissa tot springrolls, tempura en dim sum. De ceviche met tijgermelk en zoete aardappel en baby back ribs zijn érrug lekker en de taco al pastor brengt ons echt even terug naar Mexico.

En ben je na je backpacktrip helemaal oké met pittig eten of zijn je smaakpapillen gewoon gevoelloos, dan vind je onderaan de menukaart de boodschap: “Ask for our bucket of pain and enjoy the hottest sauces the world has to offer!”. Dat kun je vervolgens afblussen met de Bao Bae cocktail met verse passievrucht of de spannende O.W.G. (Original Wasabi Gangster) met Bourbon, munt en huisgemaakte wasabi. Conclusie: wanneer gaan we weer naar The Streetfood Club?

En mocht je nu niet in Utrecht naar The Streetfood Club gaan, dan kan je ook genieten van de The Streetfood Club in Breda.

The Streetfood Club Utrecht
Janskerkhof 9, Utrecht
thestreetfoodclub.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders