Wijnbar Zuster Margaux, gelegen in het oude stadsklooster Mariënhof van Amersfoort, is een plek waar je wereldse wijnen kunt drinken in een gastvrije omgeving. Tussen de muren van het verleden is hier alle rust en ruimte voor het voeren van goede gesprekken, het bouwen (en ophalen) van mooie herinneringen en voor fijn proeven.

Zuster Margaux is al meerdere keren genomineerd voor de Winebar of the Year verkiezing voor de beste wijnbar van Nederland.

ZUSTER MARGAUX AMERSFOORT: MOOIE WIJNBAR IN EEN OUD STADSKLOOSTER
ZUSTER MARGAUX AMERSFOORT: MOOIE WIJNBAR IN EEN OUD STADSKLOOSTER

Jury Winebar of the Year verkiezing: ‘Bij Zuster Margaux tref je vakkundig advies, een uitgebreide kaart om wat te eten, een mooie locatie en echt mensen met passie voor de zaak!’

Inspiratie voor het interieur van de wijnbar is gehaald uit de connectie tussen verleden, heden en toekomst. Vanuit het thema reflectie zie je de spiegelende koperkleurige bar, de wijnwand en de spiegellampen terugkomen in het interieur.

Naast haar bijzondere en stijlvolle inrichting heeft Zuster Margaux ook een fijn en groen terras in de prachtige kloostertuinen. Een oase van rust in de drukke stad. Neem plaats op het nieuwe terras, maak van de picknickbank je stamtafel of kom luieren in de schommelstoelen, ligkussens of de hangmat.

ÉÉN VAN DE BESTE WIJNBARS VAN NEDERLAND

Wijnbar Zuster Margaux heeft minimaal 40 open wijnen. De wijnbar werkt niet met een wijnkaart, maar maakt gebruik van proefnotities. De sommeliers noteren in een handgeschreven notitieboekje de identiteit van de wijnen en hun eigen smaakervaring. Als gast kan je hier ook je eigen notitie aan toevoegen. Bij het kiezen van een wijn wordt er gevraagd naar jouw voorkeur en zo krijg jij jouw perfecte wijn ingeschonken.

Bij Zuster Margaux kan je ook terecht voor een high-wine en private dining. Daarnaast worden er regelmatig wijnactiviteiten georganiseerd als proeverijen, cursussen en themavonden. Fijnproevers zijn ook te bestellen bij Zuster Margaux. Dit zijn dagverse streekproducten zoals zuurdesembrood, huisgerookte zalm en huisgemaakte hartige taarten.

Ben jij op zoek naar dé perfecte service, warme sfeer en gek op heerlijke wijnen? Dan ben je wijnbar Zuster Margaux aan het juiste adres!

Zuster Margaux
Kleine Haag 2, Amersfoort
zustermargaux.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!