De Sering is gevestigd in theaterbroedplaats De Sloot in Amsterdam-West en is een volkskeuken, gemeenschappelijke ruimte en alles daartussenin. De Sering wil een plek creëren die open is voor iedereen: een ruimte waar je zonder poespas, of voor een prikkie je buurtideeën en activistische plannen kunt laten groeien.

De Sering is de thuisbasis van de Volkskeuken en het experimentele vegan restaurant de TestTafel. Bij de Volkskeuken schuif je van maandag tot en met zaterdag aan voor een vegan tweegangenmenu op donatiebasis, inclusief een smaakvolle soep, hoofdgerecht en versgebakken brood met dips.

Restaurant de TestTafel heeft een ander concept. Dit experimentele, plantaardige restaurant werd in 2021 opgericht als stichting met een heldere missie: het financieren van De Sering en het ondersteunen van betaalbare en gezonde maaltijden voor iedereen.

De TestTafel Amsterdam-2
De TestTafel Amsterdam-2

Wat begon met crowdfundingdiners voor vrienden en familie — om zo een financiële buffer op te bouwen voor De Sering — groeide uit tot een populair vegan restaurant in Amsterdam. De TestTafel is véél meer dan een restaurant, het is de financiële motor achter De Sering. Door te dineren bij de TestTafel, draag je bij aan betaalbare maaltijden bij de Volkskeuken en ondersteun je belangrijke sociale en creatieve initiatieven van gasten, buurtbewoners en activisten.

Menu De TestTafel
Menu De TestTafel

Menu Testtafel Amsterdam: experimentele vegan gerechten

Bij restaurant de TestTafel dineer je in een industriële setting met witte linnen tafellakens, internationale smaken, lokale biertjes, natuurwijnen en huisgemaakte drankjes. Elke week bedenken de chef-koks een nieuw, experimenteel en plantaardig zeven-gangenmenu vol verrassingen, dat van woensdag tot en met zaterdag wordt geserveerd. De gerechten die ze kiezen, zijn geïnspireerd door technieken die ze willen leren, klassiekers die ze veganistisch willen maken of door creatieve inbreng van de chefs. 

Woensdag is dé dag om het nieuwe menu van de TestTafel te proberen. Op deze dag onthullen ze het gloednieuwe menu dat ze de rest van de week bij de TestTafel zullen serveren. Voor het zeven-gangenmenu betaal je minimaal € 35, maar als je meer kunt betalen, kun je ervoor kiezen om tot € 85,- bij te dragen aan de sociale initiatieven en het in stand houden van De Sering.

Als je op zoek bent naar een uniek concept om te dineren in Amsterdam — terwijl je ook je steentje bijdraagt aan een echte gemeenschap — maak dan een reservering bij de TestTafel in Amsterdam en schuif gezellig aan tafel.

TastTafel
Rhoneweg 6, Amsterdam
de-sering.org/testtafel

Deel artikel

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders