Het is misschien wel één van de mooiste strandtenten op Scheveningen. Barbarossa, gelegen aan het Zwarte Pad, straalt luxe en een bijna on-Nederlandse sfeer uit. Je waant je even aan de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk.

Op het strand staan heerlijke bedjes met blauwe matrassen en gezellige blauw en wit-gestreepte parasolletjes, waar je uitstekend van ontbijt tot diner kan vertoeven in de zon met uitzicht op de Noordzee. Het interieur wordt door architect Hubert Crijns omschreven als stijlvol, verzorgd, origineel en het straalt echt het vakantiegevoel uit.

Barbarossa is een uniek restaurant aan het strand, en gaat veel verder dan het gemiddelde strandpaviljoen op Scheveningen in de zin van kwaliteit en uitstraling. Hier staan geen spareribs op de kaart, maar allerlei heerlijke gerechten die door de chef en zijn team met zorg worden bereid. Gerechten welke je zeker zou moeten bestellen zijn de flammkuchen, tonijntataki Barbarossa style met cassave en miso quacamole en de (bijna) wereldberoemde steaktartaar met toast. En als dessert natuurlijk de cheesecake, die precies is zoals hij hoort te zijn, met een bodem van bastognekoek en rood fruit.

Barbarossa Scheveningen Den Haag Zwarte Pad
Barbarossa Scheveningen Den Haag Zwarte Pad

STIJL, KWALITEIT ÉN LEKKER ETEN BIJ BEACHCLUB BARBAROSSA

Bij Barbarossa komt men terug voor het totaalplaatje, de beleving; een mini-vakantie van A tot Z! Er zijn op dit gedeelte van het strand minder toeristen dan aan de boulevard van Scheveningen. Het publiek is verder gemêleerd en het is leuk om te merken dat men hier goed gekleed naar toe komt om écht te dineren.Voor hele verzorgde dagen zoals bedrijfsuitjes, bruiloften en babyshowers draait Barbarossa zijn hand niet om.

Barbarossa Scheveningen Den Haag Zwarte Pad

Zij hebben hier veel ervaring mee en maken dit altijd tot een groot succes. Verder is er iedere zondagochtend de zogenaamde ‘Barbarossa Breakfast Club’, heerlijk ontbijten en genieten van de start van de dag op het strand. Voor de kleintjes is er op deze ochtend extra vermaakt georganiseerd zodat de ouders eventjes vrij zijn.

Tot in de late uurtjes kan je terecht bij Barbarossa. Na het diner wordt er met gevestigde house-legendes, vaak nog een feestje gebouwd, zoals ‘Barbarossa Legends’ en ‘Cluptown’. De bijbehorende zonsondergang blijft keer op keer magisch! Wij hebben extreem genoten!

Barbarossa Beach
Zwarte Pad 61, Den Haag
barbarossabeach.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders