Op de Plaats in Den Haag waar 22 jaar lang restaurant Juliana’s heeft gezeten, zit sinds een aantal maanden ‘shared dining’ restaurant Jamey Bennett. Een prachtige locatie met een enorm terras en uitzicht op de Gevangenpoort, het Binnenhof én de skyline van Den Haag.

Jamey Bennett is alle dagen open voor lunch en diner. Het ‘shared dining’ concept is heel leuk, en houdt in dat alle ‘iets kleinere’ gerechten worden geserveerd vanuit het midden van de tafel en zijn bedoeld om met elkaar te delen. Voor personen die hun eten liever niet delen, zijn er ook grotere gerechten.

Vlees en vis worden voornamelijk bereid in de speciale Mibersa-oven, waardoor de gerechten een lekkere rokerige houtskool/barbecue-smaak krijgen, zoals de dorade die in zijn geheel wordt geserveerd met citroengras, kerrie, knoflook en limoen. Chef Werner Jung en zijn keukenbrigade halen hun inspiratie vanuit alle windstreken, en door de open keuken ben je ‘live’ aanwezig bij het tot stand komen van alle heerlijke gerechten.

SHARED DINING CONCEPT BIJ JAMEY BENNETT

Eigenlijk lusten we alles wat op de menukaart staat bij Jamey Bennett, en daarom komen we er zo graag! Toch springen er een aantal gerechten écht uit, zoals de krabkoekjes met avocado, limoen en tomaat, de rauwe tonijn pizza van filodeeg met truffelmayonaise en de pork ribs met cola-lak en macadamia. En er zijn de hele dag door oesters verkrijgbaar!

Naast oesters, salades en een aantal ‘lunchspecials’ staan er op de lunchkaart ook sandwiches waar het ‘Brood van Menno’ voor wordt gebruikt. Dit is het lekkerste en zuiverste brood van Nederland en dus een hele bewuste keuze van het restaurant. Op zondag tot 12:00 uur kan je bij Jamey Bennett terecht voor een Sunday’s Best Breakfast.

Jamey Bennett blijkt een spion van de Britse geheime dienst. Een sophisticated en ondeugend persoon, die hield van luxe en een mooie dame aan zijn zij. Geen wonder dus dat Jamey zich thuis voelde aan de Haagse Plaats nummer 11, waar ooit de Kabouterbar was gevestigd, een ontmoetingsplek voor spionnen met Chesterfield banken en gin tonics. Een spannend verhaal met een fictief karakter, waar de bediening je graag in meeneemt.

De sfeer van restaurant Jamey Bennett past helemaal bij dit verhaal; een warme huiskamer met grote leren banken, houten tafels, sfeervolle verlichting, een open haard en vriendelijke bediening die er werkelijk alles aan doet om het je naar de zin te maken. En wat hebben we het naar ons zin gehad!

Jamey Bennett
Plaats 11, Den Haag
jameybennett.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders