Café atelier Lucas in Utrecht is een welkome nieuwkomer aan het begin van de Voorstraat, net waar de drukte van de stad begint. Het is gevestigd op een hoek, waardoor je het eigenlijk niet mis kunt lopen of fietsen. Sinds iets meer dan een jaar kun je hier naar binnen kijken door de grote ruiten, maar je kunt er natuurlijk ook even binnenlopen voor een goed gezet kopje koffie, bijzondere thee of verse lunch.

CAFÉ-ATELIER LUCAS UTRECHT: MODERN KOFFIECAFÉ MET AANDACHT VOOR THEE
CAFÉ-ATELIER LUCAS UTRECHT: MODERN KOFFIECAFÉ MET AANDACHT VOOR THEE

Cafe atelier Lucas is modern en knus tegelijk. Een beetje Lucas, en een beetje atelier dus. In de zaak staat een oud spinnenwiel en in het onderstel van de tafeltjes is het spinnenwiel terug te vinden. Her en der hangen ouderwetse maar passende kunstwerkjes en naast de bar staat zo’n échte oude wandkast. De zaak is een beetje minimalistisch ingericht, zonder ongezellig te worden (wat best een uitdaging is).

Zo zijn er op de muren een paar prachtige schilderingen te vinden en staan er achterin – in een knus hoekje – twee grote bruine leren stoelen zoals ze in het huis van je opa en oma zouden kunnen staan. Het café is overal voorzien van opvallende blauwtinten, zo ook de in het oog springende bar (eigenaren Norbert en Maartje ontwierpen de tafels en tegelden zelf de bar).

CAFÉ-ATELIER LUCAS UTRECHT: MODERN KOFFIECAFÉ MET AANDACHT VOOR THEE
CAFÉ-ATELIER LUCAS UTRECHT: MODERN KOFFIECAFÉ MET AANDACHT VOOR THEE

GENIETEN VAN GLUTEN- EN LACTOSEVRIJE LUNCHGERECHTEN EN TAARTEN

De bescheiden menukaart bij Cafe atelier Lucas is anders dan anders, maar dat werkt verfrissend: elk lunchgerecht maakt ons nieuwsgierig. Daarnaast kun je bijna alle gerechten vrij van gluten en lactose bestellen. Ook de huisgemaakte taarten bevatten geen gluten en lactose. Niet voor iedereen een must, maar fijn dat Lucas deze mogelijkheid biedt. De lunchbroodjes zijn goed voor een stevige lunch en het brood is heerlijk vers (en zelf lekker zonder beleg). Vooral het broodje met coppa di parma, peer-dragon chutney en walnoten is erg lekker.

Ook op de drankenkaart kun je los gaan. Je kunt kiezen uit een hele lijst van met zorg bereidde koffie en thee, zoals een kruidige ijskoffie, of de (zelf gemaakte en zeer aan te raden) pittige dirty chai latte. Iets frissers? Ga voor de gouden combi van een sapje met wortel, appel en gember, de homemade ice tea of de home made kombucha (zelfgemaakte zure frisdrank, die op de bar staat te gisten in een grote weckpot).

En voor de thee die-hards is er zelfs een Tea Tasting, waarbij je alles leert over thee. Wij zijn blij met Lucas! En we komen zeker een keertje terug.

Leuk om te weten: met de Cafe atelier Lucas – Walk the City krijg je een gids mee voor een wandeling langs de beste spots van Utrecht, inclusief koffie, taart, snack voor onderweg en een lunch als afsluiting.

Lucas
Wittevrouwenstraat 23, Utrecht
lucasutrecht.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders