De mensen achter Trouw openen op zondag 3 januari hun nieuwe project ” De School”. De School is een 24- uurslocatie in Amsterdam-West ter hoogte van het Rembrandtpark en zal zeven dagen per week open zijn. De voormalige technische school aan de Dr. Jan van Breemenstraat is vanaf 3 januari een club, concertpodium, restaurant en café.

In de toekomst zijn er plannen voor een expositieruimte. Tevens biedt De School onderdak aan Het Gymlokaal, een unieke sportlocatie gehuisvest in de twee authentieke gymlokalen van de voormalige school. De School is opgezet vanuit Post CS BV, dat eerder achter club 11 en Trouw zat. De nieuwe eigenaren zijn Ernst Mertens en Jochem Doornbusch. Olaf Boswijk blijft als mede-eigenaar betrokken bij het project, maar niet als actief bestuurder. De zakelijke leiding valt onder Sarah de Jonge. Kyara van Loenen is aangesteld als creatief directeur en Luc Mastenbroek is verantwoordelijk voor de clubprogrammering.

In De School gaat Restaurant DS vijf dagen per week een wisselend menu serveren waarbij gekozen kan worden tussen drie, vijf of zeven gangen. In deze keuken zullen groenten een centrale rol spelen waarbij vlees en vis voornamelijk ondersteunend zijn. De chef-kok van Restaurant DS is Lenny Ylstra. Hij was voorheen souschef bij Restaurant As en deed op jonge leeftijd ervaring op bij Le Restaurant en Blauw aan de Wal. Naast het restaurant bevindt zich Café DS dat zeven dagen per week vanaf zeven uur ‘s ochtends haar deuren opent voor ontbijt, lunch en koffie. Café DS is een warme, huiselijke plek waar een simpele en gezonde kaart centraal staat. Restaurant DS en Café DS zijn gelegen aan een groot terras. Daarnaast is het voor publiek mogelijk de binnentuin van De School het hele jaar door te bezoeken. De binnentuin functioneert als het groene hart van De School. Deze binnentuin zal voor zowel restaurant, café als club publiek tijdens openingstijden toegankelijk zijn en vormt hierbij een centrale rol.

TERUG NAAR DE SCHOOL IN AMSTERDAM WEST

In de voormalige fietsenkelder van De School huist de club, met een dansvloer voor ongeveer vijfhonderd mensen. De dj draait tussen het publiek, ondersteund door lichtopstellingen van kunstenaars Children of the Light. De programmering zal voor een groot deel uit lokale dj’s bestaan, die de tijd krijgen lang te draaien. De School slaat een andere richting in dan de meeste clubs. Programmeur Luc Mastenbroek: “We hebben ervoor gekozen niet samen te werken met externe promoters, om zo dj’s de ruimte te geven hun eigen avonden in te vullen met artiesten waarmee zij een goede band hebben. Onder het dak van De School bouwen de DJs en het publiek zo samen de club op.” De eerste maanden zal De School in het weekend tot in de vroege ochtend geopend zijn. De ambitie is een cultuur op te bouwen waarin de 24-uursvergunning ten volle benut kan worden.

Naast clubnachten zal De School ook concerten organiseren in een oud technieklokaal met een capaciteit van ongeveer tweehonderd mensen. De programmering van de concerten gebeurt in samenwerking met Subbacultcha! en zullen zowel doordeweeks als in het weekend plaatsvinden.

Foto’s: Martijn Savenije

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!