Je hebt een nieuwe baan, je moeder wordt 60, je wil je partner verrassen of je hebt deze week knetterhard gewerkt. Kortom: jij hebt iets te vieren! En daar hoort een feestelijk restaurant bij. Daarom zetten wij 6 Utrechtse haute cuisine keukens voor je op een rij. Voor een diner dat je nooit meer vergeet. Spoiler alert: met deze indrukwekkende restaurants wordt kiezen een uitdaging.

HEMEL & AARDE
Een modern en statig restaurant met een verzorgde uitstraling en bediening van topkwaliteit. Vanaf dat je je nestelt aan een tafeltje, word je uitstekend verzorgd door hartelijke gastheren. Bij Hemel & Aarde wordt gekookt met respect voor de natuur én gezond boerenverstand. Ook worden alle producten verwerkt tot het laatste restje. En zoals het een koploper in de horeca betaamt, ligt de focus er op groente. Dé plek voor een diner met allure.

Keistraat 8, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

Restaurant Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes -14

Hemel & Aarde

LE JARDIN
Hier blijven we terugkomen. Le Jardin is een intiem restaurant, waar persoonlijke aandacht oprecht is. Je zit er niet alleen op het terras, maar ook binnen in het groen. Dankzij de plantenkassen en de bloemist die grenst aan de zaak. Maar ook vanwege de groenten, kruiden en bloemen op je bord. Want bij Le Jardin wordt gewerkt vanuit het 80-20-principe: 80% groente, 20% vlees of vis. Het resultaat: elk gerechtje is een smaakexplosie, met een mooie rol voor de met zorg gekozen wijnen. Een heerlijk restaurant voor een romantisch diner of een goed gesprek.
Mariaplaats 42, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

MEER INDRUKWEKKENDE RESTAURANTS IN UTRECHT

FICO
Alleen al voor de unieke locatie, moet je naar Fico. Dit gastronomische restaurant bevindt zich in een architectonisch pand aan de oude Veilinghaven, met een waanzinnig uitzicht. Bij Fico zijn de gerechten stuk voor stuk gastronomische hoogstandjes: modern met een knipoog naar het klassieke en met prachtige details. Het interieur is om te genieten. En ook de ‘candy bar’ is een aandachtstrekker: op een grote goudkleurige etagère staan huisgemaakte nougat, bonbons en marshmallows uitgestald. Als dat geen feestje wordt..
Veilinghavenkade 14, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

FICO UTRECHT: DECADENT GENIETEN BOVEN DE VEILINGHAVEN

Fico

CONCOURS
Bij het knusse en sfeervolle Concours draait het om ambacht, vakmanschap en smaak. De gerechten zijn geïnspireerd door de natuur, bijzondere leveranciers, en afgestemd op het seizoen. ‘Eetbare kunstwerkjes’, als je het ons vraagt. De bediening is hartelijk en persoonlijk, en adviseert waar nodig. Bij Concours geen chique stijfheid, maar een rumoerige borrelsfeer waardoor je blijft hangen. En extra kudos, want Concours kookt klimaatneutraal. Daar mag op geproost worden. Santé!
Biltstraat 20, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

FLORENT
Wil je je dinergezelschap flink in de watten leggen? Ga dan op zoek naar Florent, één van de verstopte pareltjes van Utrecht. Niet voor niets heeft het restaurant veel trouwe gasten. En met strak, wit tafellinnen, een Frans-ogend interieur en een chef-kok die even aan tafel komt, waan je je echt in Parijs. De Frans-Belgische keuken produceert gerechten die niet alleen goed smaken, maar ook prachtig zijn gestileerd. Bovendien: het menu geeft veel aandacht aan groenten, en daar worden we blij van. Een must-visit!
Visschersplein 75, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.