KEEK in Utrecht zit op de Twijnstraat zit – voor de meeste Utrechters wel bekend – en staat voor ‘Kunst en Eerlijke Koffie’. Want dat vinden ze belangrijk bij KEEK: goeie koffie met een flinke dosis kunst. Of andersom. De knusse lunchroom zit eigenlijk standaard bomvol, wat bijdraagt aan de instant woonkamersfeer. KEEK is dan ook niet hip of strak ingericht, maar juist lekker huiselijk, met wat plantjes (maar niet te veel), rekjes magazines en een open keuken met voorraadpotten, theepotten, manden vers brood, schalen fruit, doosjes theekruiden en verse baksels op de toonbank.

Bij KEEK eet je 100 % biologisch, en dat is nog best uniek. Al het lekkers wordt lokaal bereid in de eigen werf keuken en vanaf daar verscheept naar de lunchroom én de winkel. Want sinds 2015 kun je al het lekkers dat je bij KEEK van het menu geproefd hebt, ook kopen voor thuis. In de winkel vind je verschillende maaltijden, snacks, taarten en kleine lokale presentjes.

Eigenlijk vind je er álles wat je ook in de lunchroom kunt bestellen. En dat is fijn, want al bij de eerste hap van mijn broodje ben ik fan van zowel de citroenroomkaas als mijn sapje met appel, wortel, biet en gember (het is typisch zo’n sapje waarbij je gewoon vóelt dat je met elke slok gezonder wordt). Ook de sandwich met brie, rode uienchutney en pitjes zorgt voor een fijne combi.

CHAI LATTES, GROENTESAPJES EN BIOLOGISCHE BAKSELS BIJ KEEK

Als je bij KEEK zit te lunchen, lekker zit te leuten aan je latte of gemberthee of achterin de zaak ongestoord zit te werken aan de lange tafel, kun je ondertussen genieten van de kunst in de zaak. Elke zes weken wisselt deze kunstexpositie. Momenteel hangen er twee foto-exposities van Janneke Aronson en Babette Rijkhoff genaamd ‘Derniers Rayons’ en ‘Hond & Wolf’.

En omdat je bij KEEK niet weg kunt gaan zonder wat zoets te hebben geproefd, bestellen we bij onze chai latte en kraakverse appelsap (de appels worden in de keuken met klokhuis en al in de juicer gegooid) een heerlijk kruidige worteltaart met citroenroom en de taart van de dag: een veganistische appeltaart. De appeltaart is een experimentje, aangezien ik op pad ben met de koningin der appeltaartenbakkers. Gelukkig – hoe kan het ook anders – smaakt ook die naar meer, dankzij de lekkere korst en de grote hoeveelheid appels. Tot de volgende keer, om ook de rest van de menukaart te proeven? Absoluut.

Wist je datje: wil je nou ook al je familie en vrienden blij maken met de heerlijke baksels van KEEK? Dan vraag je gewoon of KEEK op je feestje komt cateren! En dan kun je nu vast beginnen met vooronderzoek en smaaktesten in de winkel. Hè wat vervelend.

Keek
Oudegracht 362, Utrecht
dekeukenvankeek.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.