Hoewel de locatie van Klein Berlijn vrij nieuw is, is het café dat niet. Enkele jaren geleden startte Klein Berlijn in het oude industriegebied bij Rotsoord als buurman van Tivoli de Helling, met een heerlijk terras aan de Vaartsche Rijn. Maar vanwege de nieuwbouw appartementen, verhuisde Klein Berlijn naar de overkant. Gelukkig nog steeds midden in de opkomende wijk Rotsoord, die wel een leuke hotspot kon gebruiken.

In het net geopende frisse pand, wil het café ‘een creatieve vrijplaats creëren voor muziek, theater, dans en DJ’s, waar vernieuwing en talent de boventoon voeren’. Dit doen ze door een waslijst aan leuke activiteiten te organiseren, waardoor je er eigenlijk van maandagochtend tot zondagavond terecht kunt. Echt een buurtcafé dus.

KLEIN BERLIJN UTRECHT
KLEIN BERLIJN UTRECHT

CREATIEVE VRIJPLAATS VOOR MUZIEK, THEATER, DANS & DJ’S

Klein Berlijn organiseert eens in de twee weken een jazz-sessie en een optreden van een singer-songwriter. Ook kun je er sinds kort meestrijden in de maandelijkse pubquiz. Op vrijdag en zaterdag kun je genieten van verrassende DJ sets, terwijl je de lijst met (Duitse) speciaalbieren test. En als je kater op maandag nog niet weg is, kun je in de avond gezellig aanschuiven voor een stevig bord eten.

KLEIN BERLIJN UTRECHT

Liever wat hulp bij het ontbijt of je lunch? Tot 12 uur kun je er een frühstück platte bestellen (een ontbijtje dus) en in de middag serveren ze broodjes en heerlijke tosti’s van Turks brood (ook to go). En als er op de kaart niks voor je tussen zit, bestel je toch gewoon sushi of een pizza? Daar doen ze bij Klein Berlijn namelijk niet moeilijk over.

Hoewel het kleurrijke café alles heeft om je een paar uur lang te vermaken, vinden ze zelf dat het terras nog wel een upgrade kan gebruiken. Met een beetje geluk komt daar nog vóór de zomer verandering in. Want de plannen voor een groot terras in de zon aan de overkant liggen er al. En dat biedt natuurlijk extra mogelijkheden. Zo werd ons ingefluisterd dat het plein voor Klein Berlijn misschien zelfs al op Koningsdag het middelpunt wordt van een goed feestje. Fingers crossed dus!

Klein Berlijn
Helling 22, Utrecht
kleinberlijn.de

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.