Soms is het lekker om even niet te hoeven kiezen waar je heen gaat voor een avond uit in Utrecht. Om met je groep vrienden neer te ploffen bij een leuke tent voor een all-in-avond. Om daar van de borrel in het diner te vallen, door te rollen naar de bar en er zo de nacht in te dansen. Wij zetten 8 Utrechtse pareltjes voor je op een rij. Nooit meer naar huis!

DUKE OF TOKYO UTRECHT: JAPANSE KARAOKEBAR IN DE GANZENMARKT TUNNEL

DUKE OF TOKYO
Start je bezoek in deze werfkelder met een sake aan de bar en dwaal vast even door de Japanse steegjes. Eenmaal opgewarmd duik je de kleurrijke en felverlichte privé karaokebooth in om de longen uit je lijf te zingen. En kom je schor en uitzinnig je booth uit? Dan kun je kiezen uit een reeks fingerlicking cocktails en tot maar liefst 3 uur in de ochtend losgaan op de beats van de DJ. Nooit meer naar huis!
Ganzenmarkt Tunnel 2, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

PING PONG CLUB UTRECHT: UTRECHTSTE BIERTJES & ARABISCHE MEZZE IN TREINLOODS

PING PONG CLUB
Kom strijden tegen je vrienden en rivalen in de Ping Pong Club, met een biertje in je ene en een ping pong batje in je andere hand. Sla iedereen eruit tijdens het rond de tafel tournooi en hydrateer aan de bar met een pitcher Mannenliefde. Verhuis je portie nacho’s, loaded fries of borrelschaal naar buiten, voor een zomers potje jeu de boule. En bij slecht weer kun je meedoen met de pubquiz of bingo. Of je trekt gewoon een bordspel uit de kast. Kortom: jij komt hier niet meer weg.
Concordiastraat 80, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

noordertuin-utrecht-2

MEER HOTSPOTS VOOR EEN AVOND UIT IN UTRECHT

NOORDERTUIN
Bij de Noordertuin strijk je neer voor lunch, een 12-uurtje of een stuk taart. Of voor een kleurrijke proeverij met een grote groep. Maar als je net wil gaan, ontdek je de tuin. Even rondstruinen tussen de plukplantjes dan. En met een flatwhite in je hand, je gezicht in de zon en je voeten in de zandbak. Tijd om te gaan? Probeer dan maar eens de uitgang te vinden dwars door tuincentrum Steck heen, zónder een schattige cactus of hippe hangplant te kopen. Succes.
Gageldijk 3, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

HET GEGEVEN PAARD UTRECHT: HET EIGENZINNIGE HUISCAFÉ VAN TIVOLI VREDENBURG

HET GEGEVEN PAARD
Tijd voor een drankje! Bij het Gegeven Paard vind je speciaalbiertjes, wijnen, frisse ciders, port, cognac en likeuren, een scala aan whiskey en uiteraard een lijst cocktails en gin-tonics. Bestel een tafel voor borrelhapjes, deel een pizza of ga voor drie gangen. Maar let je wel op de tijd? Want zodra je je laatst slok achterover hebt gegooid, ga jij in party mode. Ticket in de hand, dansschoenen aan en de roltrap op. Hop! Eén van de vele concert- en party-zalen in van TivoliVredenburg. All night long!
Vredenburgkade 11, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

KLEIN BERLIJN UTRECHT: CULTURELE HORECAHART VAN ROTSOORD

KLEIN BERLIJN
Deze ganz tolle creatieve vrijplaats heeft een ruim en hippig terras, met lokale biertjes, starke getränke en Duitse snacks. Terwijl jij aan ’t hangen bent met je vrienden, wordt de open mic avond of  theatervoorstelling voorbereid. En in het weekend kun je zomaar belanden in een stand-up comedy night met lokale talenten, een live optreden of lekkere weg-dans-nacht met flinke DJ’s. Nog één biertje dan..
Helling 22, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

LOUIS HARTLOOPER UTRECHT: ALL-DAY CONCEPT VOOR EEN AVONDJE UIT

MEER RESTAURANT VOOR EEN AVONDJE UIT IN UTRECHT

LOUIS HARTLOOPER
Wanneer je met je kop in de zon zit op het terras van het Louis Hartlooper Complex heb je waarschijnlijk de allerbeste plek om in Utrecht mensen te kijken. Een old-skool uitsmijter, boeren landbrood of stelletje kroketten maken jouw lunchdate compleet. Terwijl je langzaam doorschuift met een Louis borrelplank vol lekkers het bruine café in, kijk je met een schuin oog naar de filmagenda.. En voor je het weet zit je in een pluchen bioscoopstoel (mét een drankje) bij een prachtige film. Zei er iemand ruggengraat?
Tolsteegbrug 1, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

SOIA UTRECHT: BBQ, BIER & YOGA OP HET STADSSTRAND

SOIA
Na een yoga les in de zon met uitzicht op het water, is Soia een heerlijke hang-out om de dag te beginnen. Bestel een smoothie, bananenbrood of Koreaanse bowl op het terras, met je voetjes in het zand. Of werp je kleedje op het gras en ga gelijk voor de frozen slush cocktail. Grote kans dat een DJ zorgt voor zomerdeuntjes uit de speaker, of dat je ineens staat te swingen bij een live concert. Hier vier jij je mini-vakantie!
Kanaalweg 199, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

BUNK Hotel Utrecht: bruisende ontmoetingsplek in de Westerkerk

BUNK
Met een restaurant waar je al vanaf half acht ’s ochtends terecht kunt voor insta-proof ontbijtjes en kleurrijke lunches, hoef je niet meer weg bij BUNK. Het restaurant en hotel in één heeft een liefde voor de lokale (kunst)scene, waardoor je zomaar vooraan zit bij een live poetry sessie, aan tafel schuift tijdens de smakelijke Sunday Roast of staat te dansen op funky jazz tunes. Laatste trein gemist? Zwalk naar een prachtige hotelkamer of kruip één van de BUNK pods in.
Catharijnekade 9, Utrecht | uitgebreid artikel lezen

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders