Nu alle zomerse festiviteiten één voor één worden geannuleerd, komen er steeds meer leuke alternatieve concepten voor terug. De Amsterdamse Hotelnacht biedt Amsterdammers de komende twee maanden tegen een zacht prijsjes kamers aan vol culturele, creatieve en culinaire activiteiten. Deze zomereditie van de Hotelnacht is in het leven geroepen als steuntje in de rug voor de Amsterdamse hotels, musea en toeristische attracties, die komende zomermaanden veel minder buitenlandse bezoekers verwachten.

In de maande juli en augustus wordt er op verschillende plekken feest gevierd binnen de juiste richtinglijnen. Denk aan dansen op het balkon, culinaire programma’s, cocktailcastings of BBQ in een pop-up restaurant in campingsferen. Wij pikten onze leukste voorkeuren eruit!

PRIVATE COCKTAIL TASTING OF DINEREN

Begin de avond met een private cocktail tasting restaurant PRESSROOM van INK Hotel aan de bar (zo kom je er lekker in). Het barteam verzorgt een cocktail tasting met 3 cocktailas aangepast aan jouw smaak. Geen genoeg van deze locatie? Boek dan aansluitend een heerlijk driegangen menu die bestaat uit herkenbare en pure smaken. Denk aan steak tartaar, gebakken zeebaars en vanille-cheesecake.

HOTELNACHT SUMMER EDITIE AMSTERDAM 2020: STAYCATION IN EIGEN LAND
HOTELNACHT SUMMER EDITIE AMSTERDAM 2020: STAYCATION IN EIGEN LAND

BBQ-EN & CAMPEREN

Michelin-chef Chris Naylor opent een tijdelijk barbecue-restaurant in de oudste kapel van Amsterdam: de Olofskapel. Het wordt een camping-restaurant, waar Amsterdammers een paar uur vakantie kunnen vieren. Daarnaast zijn er verschillende recreatiemogelijkheden in de monumentale kapel, die voor de zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein.

GERECHTEN UIT DE FRANSE KEUKEN

Bij Remise47 van Hotel De Hallen kun je genieten van bijzondere gerechten uit de Frans-internationale keuken. Tijdens Hotelnacht wordt er een speciaal driegangendiner van de chef geserveerd. Geniet hier van heerlijke gerechten, drink een apertiefje op het zonnige terras of sluit de avond af met een cocktail in de rode bar. In deze oude tramremise vol art & design kan het allemaal!

HOTELNACHT SUMMER EDITIE AMSTERDAM 2020: STAYCATION IN EIGEN LAND

FISH, BURGERS MET EEN WIJNTJE OF BIERTJE

Brasserie De Palmboom van het Radisson Blu Hotel biedt zomers een Fish & Wine of Burger & Beer menu diner in voormalige 19e eeuwse kruidenierswinkel gelegen aan het Rusland. Geniet van een lekker stukje zalm in een goed glas wijn tijdens de Hotelnacht.

COCKTAILS NIPPEN OP DE GRACHTEN

Shake je eigen Margarita, Gin&Tonic, Mojito of Cosmopolitan terwijl je langzaam door de beroemde Amsterdamse grachten vaart. De Blue Boat vaart langs de mooiste plekjes van de stad terwijl jij met een cocktail zit te genieten.

Honderden Amsterdammers hebben inmiddels een hotelkamer geboekt in één of meer hotels tijdens de  Hotelnacht Summer Staycation.
Ook zin in avontuur vol culturele, creatieve en culinaire activiteiten? Bekijk dan het volledige programma en boek je eigen plekje!

Meer info & boeken: hotelnacht.nl/amsterdam/programma
Wanneer:
juli & augustus

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!