Op zaterdag 14 en 15 januari staat Amsterdam weer in het teken van de Mastercard Hotelnacht. Het Amsterdamse hotelfestival viert dit jaar haar 10-jarige jubileum verspreid over verschillende locaties in de stad. Tijdens het festival kun je bij verschillende hotels deelnemen aan culturele, creatieve en culinaire activiteiten en kom je overal nieuwe – en oude bekende tegen.

Hotelnacht Amsterdam 2023
Hotelnacht Amsterdam 2023

ONTMOET ELKAAR OP DE HOTELNACHT

Hotel Casa in Amsterdam Oost organiseert de Mastercard Contact Bar. Hier kun je elkaar ontmoeten om alvast een voorproefje te krijgen van het Holland Festival dat later dit jaar plaatsvindt. Het tropische Hotel Jakarta staat in het teken van een plant market en een huiskamer-experience. Daardoor is het ook een geschikte locatie om elkaar te ontmoeten.

Boutiquehotel 717 organiseert dit jaar een stijlvolle afternoon-tea vol met verschillende lekkernijen. Daarna kun je zo aanschuiven bij het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky, waar ze Amsterdamse cocktails serveren in Bar The Tailor. Zin in een beetje Mokum soul? Ga dan naar het mooie Hard Rock Hotel Amsterdam American op het Leidseplein.

FEESTJES HOTELNACHT

Net zoals bij de vorige edities, zullen ook dit jaar weer verschillende toffe feesten worden georganiseerd. Er is een Mexican Taco’s & Tequila’ party bij Kimpton De Witt. In het chique Conservatorium Hotel transformeert de Taiko Bar eenmalig tot een Jordanese kroegavond – in samenwerking met Café Nol – inclusief volkszanger en een pikketanussie (borrel met graanjenever).

Hotelnacht Amsterdam, Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hotelnacht Amsterdam, restaurant Celia

Restaurant Celia

Daarnaast kun je in een Red Light achtige setting dansen bij het art’otel met streetart en Aziatische – en Portugese snacks. Je kunt jezelf ook verstoppen achter een masker bij de Night of the Masquerade in de Pulitzer Bar. Nog niet uitgefeest? Dan kun je de avond afsluiten met een Neon Party in de SkyLounge, waar je geniet van een prachtig uitzicht over Amsterdam.

ETEN MET DE HOTELNACHT

Van al dat feesten krijg je honger en daar kan je bij verschillende locaties met speciale diners en brunches voor terecht. Het bekende Okura geeft een sneak preview van de nieuwe Yamazoto Counter. Restaurant Cartens in het Park Plaza hotel, transformeert tot snackbar met buttermilk fried chicken met kaviaar, kipsaté loaded fries en crispy chicken caramel sundae op het menu.

Hotelnacht Amsterdam 2023

Carstens

Bijkomen doe je met een hangover brunch bij restaurant Celia, van het Kimpton de Witt hotel. De Hotelnacht is uitgegroeid tot het bekendste hotelfestival van het land. Ook tijdens deze 10e editie zullen weer veel gasten blijven slapen in een van deelnemende hotels voor een vakantie in eigenland.

Wanneer: 14 & 15 januari
Info: hotelnacht.nl/amsterdam

DEEL TIPS

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!