Op zaterdag 13- en zondag 14 januari staat Amsterdam weer in het teken van de Mastercard Hotelnacht. Het Amsterdamse hotelfestival viert dit jaar haar 11-jarige jubileum verspreid over verschillende locaties in de stad. Tijdens de hotelnacht in Amsterdam kun je bij verschillende hotels deelnemen aan culturele, creatieve en culinaire activiteiten en kom je overal nieuwe – en oude bekende tegen.

Hotelnacht Amsterdam 2023
Hotelnacht Amsterdam 2023

ONTMOET ELKAAR OP DE HOTELNACHT

Het programma van de Hotelnacht bestaat uit verschillende fashion-cocktails, late night fashionbrunches en andere fashionfeestjes. Welke hotels meedoen aan de Hotelnacht? In LuminAir wordt tijdens de première van de Chadon Rooftop Movie Nights de bekende fashionfilm: A Devil Wears Prada vertoond.

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park opent een speciale suite waar campagne wordt geschonken- en gedronken. Verwacht een glamoureuze Moët & Chandon Suite Experience die je niet wil missen. Ook bij hotel Krasnapolsky kan je terecht voor bubbels tijdens een bijzondere champagne-pairing in The Champagne Room.

FEESTJES HOTELNACHT OF LIEVER KUNST EN WORKSHOPS?

Net zoals bij de vorige edities, zullen ook dit jaar weer verschillende toffe feesten worden georganiseerd. Zo kan je terecht in de skybar Malabar, of de poolparty bij Hotel Jakarta. Voor een late Night Disco ben je bij het nieuwe hotel The Hoxton- vlakbij Hotel Jakarta aan het juiste adres.

Geen zin om te dansen en ga je liever voor iets cultureels? Bezoek dan een expo van de AI-artiest Noëlle van Dijk in hotel Nhow, bij de Amsterdam RAI. Hotelbar The Tailor staat in het teken van cocktails & poëzie. Een fashionable streetart-feestje is te vinden bij het art’otel en bij een speciale Rembrandt-wandeling door de stad eindig je bij de prachtige Pulitzer bar- die Rembrandt-cocktails serveert.

Extra leuk: deelnemers kunnen het hele weekend gratis naar het Museum Rembrandthuis.

Dit jaar organiseren verschillende hotels tijdens de hotelnacht ook workshops. Zo kan je bij hotelbar Barbue Argentijnse cocktails shaken, of een Rembrandt-ets maken bij Tivoli Doelen Hotel. Hotel Okura leert je alle ins and outs van pastry maken of laat je sake proeven. Heb je zondag nog energie over? Doe dan mee met een yogales bij Hotel Jakarta, met een ontbijt als beloning.

CELIA AMSTERDAM: LEKKER BRUNCHEN - MET BLOODY MARYS - IN HET CENTRUM

ETEN TIJDENS DE HOTELNACHT

Van al dat feesten krijg je honger en daar kan je bij verschillende locaties tijdens de Hotelnacht voor terecht. Naast late night brunches bij INK Hotel en Kimpton De Witt zijn er ook diverse diners. Zo opent dé groentechef van Amsterdam Chris Naylor van Restaurant Vermeer speciaal voor dit weekend een Slagerij waar uitsluitend vleesgerechten worden geserveerd met de pickles van de Amsterdamse Kesbeke.

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky duikt in het verleden en serveert de fameuze Mathilde Pannenkoek, die werd bedacht door de schoonzuster van de heer Krasnapolsky. Park Plaza Victoria slaat de handen ineen met platenzaak Concerto en brengt een heuse Dinner Show.

Hotelnacht Amsterdam
Wanneer: 13 & 14 januari
Tickets 

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders