Leuke restaurants in Kaapstad zijn er genoeg. Of je nu een fijnproever bent, een liefhebber van street food of ergens daartussenin. Uit eten in Kaapstad is een ervaring die je niet wilt missen. De restaurants in Kaapstad bieden een eclectische mix van internationale smaken en lokale specialiteiten en adembenemende omgevingen.

Van trendy rooftop bars tot sfeervolle bistro’s met uitzicht op de Tafelberg, deze stad heeft het allemaal. In deze guide vertellen we wat de leukste restaurants in Kaapstad zijn.

The Kloof Street House

Het decor van dit restaurant is briljant. Je ziet dat over ieder hoekje en ieder detail goed is nagedacht in dit Victoriaanse huis uit 20e eeuw. Van kroonluchters tot schilderijen met bijzondere kunst en een prachtige open haard. De groene, schaduwrijke tuin is bij mooi weer een feestje. Kruip op één van de banken en nestel je met een glaasje bubbels.

De vriendelijke bediening loopt (tijdens de lunch al) af en aan met mimosa’s en pornstar martini’s. De kaart is bistro-stijl. Al het vlees dat wordt geserveerd is free-range, grass-fed en de meest duurzame variant. Er zijn kleine gerechtjes om te delen, zoals mini-hamburgertjes (sliders). Voor liefhebbers van een voor, hoofd en nagerecht is er ook voldoende keuze. Duur? Valt écht mee.
30 Kloof Str., Gardens, Cape Town | kloofstreethouse.co.za

El Burro

Een Mexicaans restaurant in Kaapstad, dat wil je toch? Een gezellig restaurant in Kaapstad met een nóg gezelligere kaart met allerlei Mexicaanse taco’s, quesadillas, nachos en andere gerechtjes om te delen. Er zijn twee vestigingen, wij waren in Green Point. Hele lieve mensen in de bediening in traditionele kledij, een heerlijk terras én een fantastisch interieur inclusief ‘el dia de los muertos’-beeldjes en -altaartjes.
79 Main Rd, Green Point, Cape Town | elburro.co.za

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door EL Burro (@_el_burro)

Meer Leuke restaurants Kaapstad

The Lawns

Picknicktafels, prachtig weer, uitgestrekte natuur en een spectaculair uitzicht over Kaapstad. Dat is het recept voor een fantastische dag of zonsondergang. Toch? The Lawns heeft het allemaal en is een geliefde plek bij locals en toeristen voor een hapje en een drankje. Het menu heeft iets voor iedereen, dus je gaat je hier zeker thuisvoelen. The Lawns is gesloten in de Zuid-Afrikaanse winter.
Round house Rd, Off Kloof Rd, The Glenn, Camps Bay, Cape Town | thelawnsct.com

View this post on Instagram

A post shared by The Lawns CT (@thelawns_ct)

Giovanni’s Deliworld

Houd je ook van borrelen met brood, dipjes, olijven, hammetjes en kaasjes? Dit is een walhalla! Een Italiaanse traiteur, café en supermarkt in één. Ontdek de lekkerste Italiaanse gerechtjes, zoals pasta pesto, caprese salade of melanzane om mee naar huis te nemen. Scoor vers (stok)brood, Italiaanse ham, mozzarella, burrata en meer voor je borrelplank. Oh ja, en vergeet de wijn niet. Dit wordt gegarandeerd je favoriete Italiaanse plek in Kaapstad.
103 Main Road, Green Point, Cape Town | giovannisdeliworld.co.za

Den Anker

Bij sommige restaurants vermoed je dat ze bijna net zo lang bestaan als Kaapstad zelf. Den Anker is zo’n dinosaurus. Niet meer weg te denken uit het lijstje goede restaurants in Kaapstad. Gunstig gelegen in de haven van Waterfront combineer je lekker eten met een rondje in het reuzenrad, winkelen of een bezoek met de boot aan Robbeneiland. De kaart is Frans-Belgisch met gerechten zoals steak frites en zeetong à la meuniere. Altijd druk, dus altijd reserveren. De wijnkaart is abnormaal uitgebreid, laat je adviseren door de zeer bekwame bediening. Een etentje hier kan niet misgaan.
Pierhead, V & A Waterfront, Cape Town | denanker.co.za

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Den Anker (@den_anker)

Meer leuke restaurants in Kaapstad

Boma on Bree

Een ‘boma’ is de gezellige hangplek met banken en kussens bij huizen in Zuid-Afrika. Hier zit iedereen rondom het vuur te kletsen, braaien en drinken. Waan je in een boma in de Karoo-woestijn bij Boma on Bree. In het decor van een luxe woestijnwoning met veel houten details, cactussen en natuurlijk een warm vuur. Hier proef je gerechten van de braai (barbecue), zoals het beroemde braaibroodje-jaffle, Oom Eddie’s Skaap Ribs en Malay Lamb Curry. Wij werden ook blij van de cocktails en shotjes. Na 22:00 uur wordt het restaurant voor 21+ en gaat het tropische feestje door in de kelder bij de Tiki Tomb-bar.
107 Bree Street, Cape Town | thefirmct.co.za/boma

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Boma on Bree (@bomaonbree)

Mama Africa

Proef de authentieke Afrikaanse gerechten bij Mama Africa. Probeer een mixed grill van springbok, koedoe, krokodil, eland of struisvogel of één van de stevige curries met ‘pap’. De huisband verrast je met hun Afrikaanse klanken. En je kunt meedoen met muziek maken met de jambé (trommel) die naast je tafel staat, als je wilt. Iedere avond vind je hier een mengelmoes aan toeristen en locals die genieten van de échte Zuid-Afrikaanse cultuur.
178 Long street, Cape town | mamaafricacpt.com

Geen restaurant, wel een prachtig uitzicht

Signal Hill

Geen restaurant of café. Dit is één van de bergen van Kaapstad. Tóch is het een hotspot. Pak voor bijvoorbeeld de vrijmibo een Uber naar Signal Hill. Laat je hier afzetten rond 16:30 uur met je picknickmand gevuld met lekkers en je kleedje. Op dit tijdstip heb je nog voldoende keuze om een perfect plekje te kiezen. Hoe dichter het tijdstip bij de zonsondergang komt, hoe drukker het wordt. Locals, toeristen en ‘stipkippen’ (parelhoenders) genieten gezamenlijk van de prachtige zonsondergang, het uitzicht over de stad en de oceaan. Op heldere dagen zie je zelfs Robbeneiland liggen. Er is een schoon, openbaar toilet én een tentje dat non-alcoholische drankjes- en ijsjes verkoopt.

Signal Hill Cape Town

Signal Hill Cape Town

The Rock

In Kaapstad heb je veel plekken om te genieten van de zonsondergang, maar deze is out-of-this-world. Je moet een beetje lef hebben én voorzichtig zijn, want als je van ‘the Rock’ afvalt, kun je het hoogstwaarschijnlijk niet navertellen. Zorg dat je op tijd bent om een goed (en veilig) plekje te bemachtigen. Het uitzicht is fenomenaal over de Tafelberg en het prachtige strand van Camps Bay. Neem je eigen hapjes en drankjes mee én zorg dat je geplast hebt, want hier zijn geen voorzieningen.
405 Ocean View Dr, Bantry Bay, Cape Town

Of je nu op zoek bent naar een gezellig bistro met een lokale twist, een luxe restaurant met een panoramisch uitzicht, of een verborgen parel met internationale allure. Deze leuke restaurants in Kaapstad bieden voor ieder wat wils.

Deel artikel

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag en Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders