Vanaf aankomend weekend is het mogelijk om Lepeltje Lepeltje gewoon in huis te halen. Aangezien een editie in het Burgemeester Brouwerplantsoen in Amersfoort met Pinksteren dit jaar overgeslagen moet worden, staat het alternatief ‘Lepeltje Lepeltje Wijkt Uit’ in de startblokken. Bekende smaakmakers rollen vier weekenden op zes locaties door de wijken van Amersfoort. Proef en geniet elke vrijdag en zondag van 29 mei t/m 21 juni van de hernieuwde Lepelsfeer. 

Een Pinksterweekend zonder Lepeltje Lepeltje Amersfoort is bijna niet voor te stellen. Om foodtrucks een hart onder de riem te steken en om de bekende Lepeltjesfeer aan de stad te brengen is Lepeltje Lepeltje Wijkt Uit in het leven geroepen.” – Jiska Roewen, organisatie Lepeltje Lepeltje. 

De mobiele keukens zijn op ruime openbare plekken te vinden, waar een veilige afstand gehandhaafd wordt. Deze week wordt bekend welke mobiele keukens hun plek 

FOODTRUCKS TIJDENS LEPELTJE LEPELTJE

Foodtruck: Marktslagers 
Carnivoren opgelet! Malser dan dit ga je het vlees niet vinden. Van Angus rosbief tot een entrecote menu, afgetopt met een hint van rokerigheid. Ieders smaakpalet wordt geprikkeld met het heerlijke vlees van Marktslagers.
Locatie: Pon Dealer Audi
Wijk: Soesterkwartier

Foodtruck: Rock City Brewing
Naast het oer-keistads bierbrouwen heeft Rock City Brewing ook een legendarische keuken waaruit ze vlammende maaltijden leveren. Check het afhaalraam op de Mijnbouwweg 15 en bestel je eten direct vanuit de keuken.
Locatie: Mijnbouwweg 15
Wijk: Soesterkwartier 

Foodtruck: Cascara
Met vers gebrande koffiebonen en een bak aan latte art skills zetten zij een machtig bakkie pleur. Niet van de koffie? Ook voor een fris en fruitige smoothie kun je hier terecht.
Wijk: Soesterkwartier
Drive through: Nijverheidsweg Noord 76

Foodtruck: Of je Spaanse worst lust
Waan je onder de Spaanse zon met de tapas van deze taparia. Borrel er op los met biologische en duurzame producten geïmporteerd uit Spanje en vul het aan met het vloeibare menu.
Locatie: Govaert Makelaardij
Wijk: Zonnehof

Foodtruck: Woest
Knoop je servet op je nek, leg je beste tafelzilver op tafel en gooi je pink in de lucht bij iedere hap. Het is tijd voor een decadente brioche burger die je oeh-la-la doet mompelen. Lik je vingers af bij de loaded fries en trakteer jezelf op iets toe.
Locatie: SBO Michaëlschool
Wijk: Kruiskamp

Foodtruck: Hou je Waffle 
Locatie: Kinderdagverblijf Kids & Co
Wijk: Kruiskamp/Neptunesplein
Houd je waffel maar wagenwijd open. Bij de wafels van Hou Je Waffle kan elke suikertand zijn holle kies vullen. Als toetje of tussendoortje, bereid je voor op een zoete inval.

Foodtruck: Habibi
Locatie: De Nieuwe Stad
Wijk: Eemplein/De Koppel
Welkom in de wereld van duizend en één smaken. Met Habibi haal je een stukje Midden Oosten in huis. Ga met z’n allen aan de tajineschotel of neem een uitstapje naar de Arabische proeverij.

BESTEL VAN TE VOREN JE MENU

Zodra de cateraars bekend zijn gemaakt is het mogelijk om de menu’s te bekijken en alvast een bestelling te plaatsen voor het weekend. Het is echter ook mogelijk om vrijdag of zondag op de bonnefooi langs Lepeltje Lepeltje Wijkt uit te komen. De helden achter de bakplaat staan op veilige afstand voor je paraat, geheel volgens de richting van het RIVM.

Wanneer: elke vrijdag en zondag 29 mei t/m 21 juni
Waar: Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Info: lepeltje-lepeltje.com/amersfoort
Fotocredits: Jeroen Schaaphok

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!