Als je in één rechte lijn over de Croeselaan fietst of wandelt vanaf het Centraal Station, vindt je op de hoek (of eigenlijk is het meer een ronding) De Branding: een ontbijtterras, eetcafé en borreltent in de Utrechtse Dichterswijk. Het ruime terras zit er vaak bij de eerste zonnestralen al vol, en met guurder weer trekt juist de grote (lees)tafel en de stapel spelletjes binnen veel gasten.

De bruine vintage-uitziende stoeltjes, hoge leren krukken en steigerhouten tafels geven De Branding een soort knusse en warme strandtent vibe, waardoor je spontaan zin krijgt in vis en speciaalbier (wat je natuurlijk eigenlijk pas verdient hebt nadat je even bent gaan uitwaaien aan de Veilinghaven, net achter de Croeselaan, op drie minuten lopen).

DE BRANDING UTRECHT: SFEERVOL RESTAURANT MET STRANDTENT VIBE
DE BRANDING UTRECHT: SFEERVOL RESTAURANT MET STRANDTENT VIBE

Nog te vroeg voor speciaalbier? Dan is de breakfastplate met een verse koffie vast ook een welkome optie. En vanaf 11 uur kun je er terecht voor brunch of stevige lunch, met op de menukaart verschillende luxe tosti’s, een classy burger, gebakken eieren, maaltijdsalades, soep of een club sandwich met zalm, avocado, ei en friet.

DE BRANDING UTRECHT: SFEERVOL RESTAURANT MET STRANDTENT VIBE
DE BRANDING UTRECHT: SFEERVOL RESTAURANT MET STRANDTENT VIBE

IDEALE PLEK VOOR EEN LUNCH IN DE ZON OF LANGE BORRELAVOND

Achterin de zaak is het fijn toeven aan de bar, met een groep vrienden aan één van de grotere tafels voor een potje Kolonisten, Risk of Triviant. Of aan een tafeltje voor twee met een lokaal biertje zoals de fijne pale ale van de Utrechtse Maximus brouwerij. Portie bitterballen, kaasrolletjes of nacho’s erbij, en je zit er rond etenstijd waarschijnlijk nog.

Elke maand organiseert De Branding een buurtborrel op zaterdag (met cocktails voor vijf euro) en op de eerste maandag van de maand kun je er je kennis skills testen tijdens de pubquiz. Ook voor een verjaardagsdinertje (of een vergadering) kun je bij De Branding terecht: aan de achterzijde kun je de woonkamer huren voor maximaal 16 personen.

Website: restaurantdebrandingutrecht.nl
Adres: Croeselaan 303

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.