• DE RODE VOSCH UTRECHT

DE RODE VOSCH UTRECHT: UNIEKE GERECHTEN UIT DE AUSTRALISCHE KEUKEN

DOWN UNDER IN HARTJE UTRECHT

De Rode Vosch is het piepjonge broertje van pinchobar De Zwarte Vosch op de Oudegracht en opende pas enkele maanden geleden haar deuren. Je kunt het pand uit 1619 (genaamd ‘D’coninck van Poortugael’) wellicht herkennen van voorgangers De Ommekeer en Oud Utreg. Aan de buitenkant is er namelijk weinig veranderd, maar gelukkig is er met de binnenkant een flinke slag gemaakt. Het warme interieur met bruin leren stoelen, vlammende openhaard en Australische tintjes zoals een Australische wijnkaart en een didgeridoo, zorgen voor een sfeervol geheel.

De menukaart van De Rode Vosch staat vol Australische verrassingen. En dan hebben we het niet alleen over de gemarineerde krokodil, het kangoeroe taartje of de struisvogelfilet. Ook de fish & chips, de gegrilde barramundi (witvis) met curry en huisgemaakte friet met zeezout en rosemarijn zien er mooi uit én zijn ontzettend lekker. Alle gerechten komen in kleine porties, zodat je ze kunt delen. Gelukkig maar, want het is het proeven meer dan waard. En als je er zelf niet uitkomt, kun je te raden gaan bij de attente bediening.

MEER HOTSPOST IN UTRECHT

Dus als je je verjaardagsgasten of collega’s een keer iets anders wil voorschotelen dan carpaccio en kipsaté, kun je een grote tafel reserveren op de eerste verdieping van het oude pand. En mochten er mensen tussen zitten die een kangoeroe-lende nog iets te spannend vinden, dan is er altijd de vegetarische tofu met groene curry of gevulde pompoen. Kies er een typisch Australische wijn bij (de bediening zorgt dat die precies bij je gerechtje past) of een Down Under biertje, en sluit af met de typisch Australische Tim Tam koekjes. Reken maar dat De Rode Vosch er voor zorgt dat je vanaf dan fan bent van de Australische keuken.

Website: derodevosch.nl
Adres: Voorstraat 14

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Vera

Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Vera