De zomer van 2020 duurde door COVID-19 lang en de partyagenda was leeg. Die van 2021 ziet er rooskleuriger uit, met SWF 2021 dat als eerste festival naar buiten treedt en een plek op de evenementenkalender prikt: op 14 augustus 2021 in het Havenpark Amsterdam. Bij doorgang zal SWF het eerste dancefestival van Amsterdam zijn.

Met als achtervang de garantieregeling die het mogelijk maakt de risico’s voor evenementorganisatoren af te dekken, maar vooral met het enthousiasme en de professionaliteit die de bezoekers van SWF gewend zijn, kijkt organisator Jasper Goossen hoopvol naar de editie van 2021: “We zijn nog steeds aangeslagen door de dreun die we hebben gekregen van corona, dat zo heeft huisgehouden in onze sector. Maar we likken onze wonden, rechten onze rug en met meer energie dan ooit gaan we van 2021 de hardste editie ooit maken. Dat verdienen wij, maar dat verdient ons publiek al helemaal!”

De ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties, sneltesten alsmede verschillende geluiden vanuit de politiek en ondersteund met het garantiefonds dat vanaf 1 juli in werking treedt, geeft de organisatie voldoende vertrouwen dat het evenement plaats kan vinden. Er is voortdurend overleg met de gemeente Amsterdam en de GGD over de actuele ontwikkelingen en veiligheidsrisico’s en -eisen om alles in goede banen te leiden betreft veiligheid en daarmee de kans op besmettingen tijdens het festival te voorkomen.

De gehele line-up van SWF 2020 wordt meegenomen naar de editie van 2021:
Âme II Âme, ANOTR, ARTBAT, Chris Stussy b2b Prunk Colyn, Comrade Winston DJOKO, Floorplan, Franky Rizardo, Gerd Janson b2b Krystal Klear, Henrik Schwarz live, Honey Dijon, Iris Menza, Jesse Maas, Kerri Chandler, La La, Luuk van Dijk, Maceo Plex, Marcel Dettmann, Mella Dee, Mind Against, Mirella Kroes b2b Van Anh Nicky Elisabeth, Patrick Topping, Project89, ROD, Sam Paganini ,TOMAN, Wouter S.

Wanneer: 14 augustus 2021
Waar: Havenpark, Amsterdam
Info: strafwerk.org
Fotocredits: Kristen van Santen

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!