DÉ HOTSPOTLIJST MET HORECATRENDS VAN DIT JAAR IS ONTHULD 

Maandag 19 september zijn tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de genomineerden bekendgemaakt van dé horecaprijzen van het jaar: de Entree Hospitality & Style Awards 2016. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere, kwalitatieve en mooie restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die afgelopen jaar opende of restylede. Op maandagavond 28 november 2016 vindt de uitreiking plaats tijdens een gala-event in Studio21 in Hilversum.

De uitreiking van de Entree Hospitality & Style Awards wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Inmiddels hebben de prijzen voor de horeca een felbegeerde reputatie. Het is een bekroning voor horecabedrijven om door een vakjury, bestaande uit tien vooraanstaande hospitality professionals, geselecteerd te worden als een van de meest onderscheidende horecabedrijven van afgelopen jaar. De genomineerden vormen samen bovendien dé hotspotlijst met horecatrends van dit moment.

DE GENOMINEERDE BEDRIJVEN:

BAR RESTAURANT DESIGN

De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp.

 1. The Lobby – Amsterdam (lees hier het blog: Lobby Nesplein of Lobby Fizeaustraat)
 2. WT Urban Cafe & Kitchen – Utrecht
 3. Moon – Amsterdam
 4. Mr Porter – Amsterdam
 5. FG – Rotterdam

BEST (HOTEL) RESTYLING

In de categorie Best (Hotel) Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past uitstekend bij het concept, alle ruimtes sluiten goed op elkaar aan en de metamorfose is een succesvolle stap naar de toekomst. Vanwege het grote aantal hotelverbouwingen afgelopen jaar, beoordeelt de jury dit jaar alleen restylingen in deze branche.

 1. Pulitzer – Amsterdam (lees hier het blog)
 2. Post-Plaza – Leeuwarden
 3. NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky – Amsterdam
 4. Van der Valk – Sassenheim-Leiden
 5. Marriott – Rotterdam

BEST RESTAURANT & BAR

Bij deze categorie spelen het restaurant- en het bargedeelte een gelijkwaardige rol. Beide onderdelen sluiten perfect op elkaar aan. De uitstraling past bovendien bij het concept, het f&b-aanbod en de huidige tijdsgeest.

 1. Stan & Co – Arnhem
 2. The Gin Sum Club – Haarlem
 3. Paviljoen van de Dame – Paterswolde
 4. NY Basement – Rotterdam
 5. Cornelis Bar & Kitchen – Rotterdam

BEST HOSPITALITY CONCEPT

In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk, vernieuwend en trendbepalend concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche. Het interieur sluit vanzelfsprekend nauw aan op het concept.

 1. Pesca – Amsterdam
 2. Son of a Croque – Amersfoort
 3. Frites Atelier – Den Haag
 4. SNCKBR – Amsterdam
 5. T’s – Amsterdam

BEST HOTEL CONCEPT

De winnaar van het Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.

 1. Element Hotel – Amsterdam
 2. Generator Hostel – Amsterdam (lees hier het blog)
 3. Zoku – Amsterdam
 4. Cityhub – Amsterdam
 5. Stayokay Utrecht Centrum – Utrecht

BEST HOTEL DESIGN

Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.

 1. W Hotel – Amsterdam
 2. Hilton – Schiphol
 3. Nassau – Breda
 4. The Dutch – Maastricht
 5. Van der Valk – Enschede

DAREDEVIL

In de categorie Daredevil worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijk buiten de gebaande paden.

 1. RAW – Tilburg
 2. Pension Homeland – Amsterdam
 3. Kantien – Utrecht (lees hier het blog)
 4. Bureau – Amsterdam
 5. Syr – Utrecht (lees hier het blog)

BEST CLUB VENUE

In de nieuwe categorie Best Club Venue kijkt de jury naar nieuwe clublocaties. De winnende venue heeft een onderscheidend concept met een bijpassend interieur en past in een tijd waarin het uitgaanspatroon in Nederland volop verandert.

 1. Curtain Club – Amsterdam (lees hier het blog)
 2. De School – Amsterdam
 3. Supperclub – Amsterdam
 4. Complex – Maastricht
 5. Trash – Rotterdam

NEXT GENERATION

Een nieuwe award, in het leven geroepen om waardering te tonen voor restaurateurs die tot nu toe buiten de gebruikelijke categorieën vielen. De genomineerden in de categorie Next Generation delen een eigentijdse culinaire passie zonder al te veel opsmuk, die in combinatie met een ongedwongen persoonlijke gastvrijheid, de toon zetten voor de toekomst. Design, concept en doelgroep zijn hier bijzaak. Dit is dineren pur sang, met een trendsettende bezieling. Dit jaar komen alle genomineerden uit de categorie uit Amsterdam. Volgend jaar rekent de jury op nominaties uit het hele land.

 1. Kaagman & Kortekaas – Amsterdam
 2. Choux – Amsterdam
 3. Scheepskameel – Amsterdam
 4. Breda – Amsterdam
 5. DS – Amsterdam

BEST COCKTAILBARS

Best Cocktailbar wordt de bar die gastheerschap combineert met een uitzonderlijk productaanbod en van zeer hoge kwaliteit is. Naast de juiste sfeer en uitstekende service heeft de Best Cocktailbar buitengewoon veel kennis in huis.

 1. Pulitzer Bar – Amsterdam (lees hier het blog)
 2. The Tailor – Amsterdam
 3. Vault Bar – Amsterdam
 4. Stirr – Rotterdam
 5. Calle Ocho – Amsterdam

BEST COFFEE CONCEPTS

In deze categorie beoordeelt de jury nieuwe koffiebars én horecabedrijven die koffie perfect integreren in hun concept. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de producten, de kennis van de barista, het concept en uitstraling van de venue.

 1. Denf – Eindhoven
 2. Capriole Café – Den Haag
 3. Aloha – Rotterdam
 4. Scheiwijk – Hoogblokland
 5. Starbucks The Pavillion – Schiphol

 

Overige informatie over Entree Hospitality & Style Awards 2016

Uitreiking        : 28 november 2016
Tijd                  : 17:30 – 00:00 uur
Locatie            : Studio21, Mediapark Hilversum
Website          : EntreeMagazine.nl/Awards
Social Media  : #EntreeAwards
Foto credits: Wouter van der Sar, Jim Ellam, Ron Tetteroo

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!

Leave A Comment

15 − vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.