SOUTH OF HOUSTON GEKOZEN TOT BESTE BAR-RESTAURANT

De tweelingbroers Jaimy en Dylan zijn de trotse eigenaren van South of Houston op de Lange Houtstraat 3. En trots mogen ze zijn op deze prachtige hotspot, die nu voor het vierde jaar iedere avond gezellig afgeladen zit, 7 dagen per week voor het diner.

We zijn bij binnenkomst direct onder de indruk van de sfeer en de gezelligheid die het het interieur uitstraalt. We zouden het liefst ieder hoekje op de foto zetten. Niet voor niets heeft dit restaurant in ongeveer alle bladen gestaan die er bestaan, en zelfs de New York Times gehaald!

Ter inspiratie voor het concept zijn de broers daadwerkelijk afgereisd naar de wijk SoHo in New York. Het concept van het restaurant is van origine een luxe New Yorks steakhouse, vooral sexy, toegankelijk en heel internationaal. Aan dit succesvolle concept wordt nog dagelijks gesleuteld, want men besteed hier veel aandacht aan het laten kloppen van alle elementen die een restaurant een hotspot maken, zoals personeel, logistiek, belichting, muziek, menu, etc.

Er zit heel veel passie, emotie en ‘hart’ in deze zaak en dat merk je aan de bevlogen en enthousiaste bediening, de manier waarop de eigenaren over deze zaak praten, de aandacht voor het interieur en de smaakvolle gerechten.

Signature dishes zijn: de steak tartare van zelfgerijpte dry-aged entrecot met huisgemaakte piccalilly en de dry-aged Cote de Boeuf (800 gram!!), perfect gebakken steak. De droogkasten waarin het vlees wordt gerijpt zijn indrukwekkend en het is wel duidelijk dat de eigenaren échte vleeseters zijn. Uiteraard staan er ook gerechten op de kaart voor de visliefhebbers en vegetariërs onder ons. En alles is heerlijk!

South of Houston heeft in 2013 een award gewonnen voor beste bar-restaurant van Nederland en dat maken zij nog steeds iedere dag waar. Een super-aanrader!

Website: southofhouston.nl
Adres: Lange Houtstraat 3

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.