Baohuis is een hippe, funky café-bar-restaurant in de buurt van het Westerpark, waar je 7 dagen per week kan aanschuiven voor Aziatische streetfood gerechten en fijne cocktails.

Qua interieur is Baohuis een tikkie ruig, maar ook vrolijk tegelijk. Industriële rauwe platen sieren de bar, met daarboven een boom (knipoog naar Karakter?) voorzien van verschillende knipperende lampionnetjes die over het plafond zijn verspreid.

BAOHUIS AMSTERDAM: BAO-BROODJES HAPPEN EN COCKTAILS NIPPEN IN WEST
BAOHUIS AMSTERDAM: BAO-BROODJES HAPPEN EN COCKTAILS NIPPEN IN WEST

BAOHUIS BROODJES IN DE STAATSLIEDENBUURT

Vanaf één van de 35 zitplaatsen binnen of vanaf het zonnige terras bestel je kleine of grote porties. Eigenlijk maakt het bij Baohuis niet uit. Gewoon bestellen waar je zin in hebt. Een grote schaal voor al je vrienden? Geen probleem! Just order en laat de gerechten aan je tafel serveren.

Qua food heb je bij Baohuis niks te klagen. Op de kaart, die net als de zaak een tikkie hysterisch is, staan verschillende menu opties weergegeven. Bao Buns: lekkere plakkerige bao-broodje met varkensspek, gefrituurde kip of gegrilde tempeh, waarbij je het bij eentje écht niet gaat laten.
BAOHUIS AMSTERDAM: BAO-BROODJES HAPPEN EN COCKTAILS NIPPEN IN WEST
BAOHUIS AMSTERDAM: BAO-BROODJES HAPPEN EN COCKTAILS NIPPEN IN WEST

Tempura gamba’s, hoedopbab (sushi kom met verse zalm), langzaam gegaarde spareribs, gefrituurde karage kip voor een lekker stukkie vlees. Of een schaal gemengde snacks (Dim Sum-style) met onder andere kip dumpling en een groene loempia om met elkaar te delen.

Dorst na al dat happen? Bestel een ambachtelijk Japans biertje (of twee), cocktails of een slush-puppy en blijf lekker in het Aziatische fusion sfeertje plakken. Zodra de keuken gesloten is, gaat de muziek een standje harder en is het voetjes van de vloer. Dikke prima dus!

Website: baohuis.nl
Adres: Van Limburg Stirumstraat 115

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!