STRANDZUID THE PLACE TO BE VOOR EEN BORREL

Stadsstrand Strandzuid ondergaat nu nog een immense renovatie, maar op woensdag 3 mei wordt het strandseizoen geopend. Het houten complex maakt plaats voor een compleet nieuw paviljoen dat in zeven onderdelen opgedeeld is: The Restaurant, The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar, The Playground en The Beach. Op 12 mei viert Strandzuid deze heropening met een zomerse openingsborrel voor alle badgasten van de hoofdstad.

Vakanties beginnen in Amsterdam met de heropening van Strandzuid. Het oude complex maakt in het design van ENZO Architectuur & Interieur plaats voor één groot paviljoen aan de oostzijde van de vijver, verschillende kleinere paviljoenen en twee (vergrote) zandstranden. Het vernieuwde Strandzuid is dé nieuwe zomerlocatie van Amsterdam voor een speciaalbiertje op het terras, een uitgebreid diner in het restaurant of een bedrijfsevenement in één van de aparte ruimtes. En niet alleen bij zon. Het grote paviljoen werd aangekleed om ook op druilerige dagen een knusse plek te zijn. Toch is de uiterlijke transformatie van Strandzuid niet de enige verandering. Het paviljoen wordt geïsoleerd om geluidslekkage tot het minimale te reduceren.

Elk moment van de dag kan de Amsterdammer en zakelijke gast even op vakantie gaan om de volgende dag gewoon weer die nodige kopen koffie te drinken op kantoor. Om alle gasten – van local tot toerist – te voorzien in hun wensen is het nieuwe Strandzuid opgedeeld in zeven verschillende delen:

The Restaurant – In de zuidelijke helft van het hoofdpaviljoen aan het water ligt het restaurant met zijn grote bar, een ruim terras aan de oever. The Restaurant volgt ‘Surf, turf and earth’ in zijn menu. Gerechten zijn opgedeeld in de categorieën vis (surf), vlees (turf) of vegetarisch (earth) waarbij een mix gemaakt wordt van all time favourites en de laatste culinaire trends. Klassieke salades en sandwiches worden aangevuld met vegan gerechten en zoetigheden. De Josper grill levert diepe barbecuesmaken, wat het seizoen ook is.

The Boat House – De overdekte evenementenlocatie The Boat House naast het restaurant ligt direct aan het kleine zandstrand aan het water. Door de vele ramen blijft de ruimte altijd verbonden met de omgeving.

The Beach House – The Beach House, aan het grote strand bij de ingang van Strandzuid, heeft een eigen bar en terras. Het strandhuis haalt buiten naar binnen met een relaxed en groen interieur.

The Jetty Bar – Een open strandbar (en keuken) aan het water die met een stylish stretchtent gedeeltelijk overdekt kan worden.

The Beach Bar – Naast het terras van het restaurant ligt The Beach Bar; een buitenlocatie met standalone bar en keuken. Naast The Restaurant is dit het kloppend hart van Strandzuid. Dé plek voor borrel of ongedwongen meetings.

The Playground – Afkicken van werk, school of studie kan met een potje tafeltennis, een tafelvoetbaltoernooi met vrienden, jeu des boules of sjoelen; buitenspelen (voor volwassen) kan op The Playground.

The Beach – Dit is waar Strandzuid natuurlijk allemaal om draait: The Beach! Het grote en relaxte strand is aangekleed met ligbedden en vuurkorfen voor uren zonnen en drankjes nippen.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar dit vernieuwde stadsstrand en kunnen niet wachten tot de heropening van deze hotspot in Zuid!

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM

Website: strand-zuid.nl
Adres: Europaplein 22

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!