CULINAIRE GERECHTEN MET EEN MODERNE TWIST

Restaurant Dikker & Thijs, dat in 2015 alweer 100 jaar bestond, is sinds vorig jaar in een compleet nieuw jasje gestoken en gaat sindsdien verder als Thijs by Dikker & Thijs. Deze hotspot gelegen aan de Prinsengracht serveert nog altijd gerechten vanuit de traditionele Franse keuken, maar nu met een moderne twist.

In het prachtige klassieke pand aan de gracht worden wij vriendelijke ontvangen in een mooie en gezellige ruimte die wordt versierd door; mooie verlichting, krijtborden waar heerlijke gerechten op staan, een mooie bar en de eyecatcher, een authentieke zwart-wit marmervloer.

Thijs by Dikker & Thijs is niet de plek waar je naar toe gaat voor een snelle hap. Genieten van goede gerechten, passende wijnen en lekker lang tafelen past meer bij dit concept.

Bij Thijs by Dikker en Thijs kan je terecht voor een lunch of diner. Wij kwamen tijdens het diner om de a la carte gerechten te proberen. Zo kregen wij als voorgerecht een steak tartaar, huis gemarineerde zalm en een heerlijke eendenlever met bosvruchtenchutney op een toast geserveerd. Naast deze vortreffelijke starters staan er ook salades en soepen op de kaart. Of als je deze culinaire avond helemaal goed wilt aftrappen, begin dan met oesters van de kaart.

Ook de hoofdgerechten zijn vernieuwend en worden mooi geserveerd. Gerechten zoals; ratatouille, kalfszwezerik, oven gegaarde kabeljauw en natuurlijk  beste bavette van Amsterdam met huisgemaakte mayonaise, laten je al watertanden op het moment dat het wordt neergezet.

Wat ook leuk is om te vermelden, is dat Thijs by Dikker & Thijs werkt met lokale ondernemers, zoals kleine bierbrouwers die zelf hun bier komen brengen tot aan de deur. Daarnaast is er een private-dining ruimte die je kunt afhuren en je hebt de mogelijkheid om in het Thijs & Dikker hotel te overnachten wat naast het restaurant gelegen is.

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM

Wij waren in ieder geval onder de indruk van de culinaire gerechten die wij geserveerd kregen, het vriendelijke personeel én de warme setting waarin wij hebben gegeten.

Dus mocht je in een voormalig prinsenkelder waanzinnig lekker willen dineren, dan is deze hotspot aan de gracht het juiste adres! Ons zie je alleen al terug voor de lekkerste bavet die wij in tijden hebben gegeten!

Website: thijsbydikkerenthijs.nl
Adres: Prinsengracht 438

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!